Birçok hastalığın temelinde; genetik, travma, stres, toksinler, uyku bozukluğu, sindirim sistemi sorunları, kronik inflamasyon, yetersiz egzersiz, sağlıksız beslenme gibi sorunlar yatıyor.
Özellikle günümüz yaşam tarzında birçoğumuz ne yazık ki çok daha fazla işlenmiş karbonhidrat (yani șeker ve un) ile trans yağ yüklü besin (özellikle fast food ve her türlü barkodlu ürün) ve çok daha fazla proteinle besleniyoruz. Sigara ve alkol gibi alışkanlıklar da cabası. Tüm bunların sonucu ise vücudumuzda oldukça fazla miktarlarda "serbest radikaller ve artmış asit yükü" oluşması. Bu kronik asidoz zemininde ve serbest radikaller varlığında oluşan ve tüm dokuları etkileyebilen hücresel hasar ise ilerleyici seyrediyor. Bu serbest radikaller bağışıklık sistemini zayıflatır, dejeneratif damar ve eklem hastalıklarına hatta enfeksiyonlar ve kanserlere yol açabilirler.
Ek olarak bu süreçte vücudun vitamin, mineral ve antioksidan içeriğinin yetersiz olması sistemik inflamatuar süreçlerin de etkisi ile, santral ve periferik sinirlerde AĞRI DUYARLILIĞINI artırır, ağrının patolojik bir hål almasına zemin hazırlar.
Bununla baș etmeye çalışan vücudumuzun iş yükünü azaltmak için de ANTİOKSİDANLAR ve destek tedaviler devreye giriyor. Uygun beslenme değişiklikleri, düzenli egzersiz ve antioksidan tedaviler ile hastaların genel sağlık sonuçları iyileştirilmekte, sistemik inflamatuar durumları azaltılmakta ve böylece ağrı tedavisine destek sağlanmaktadır.
Antioksidanlar; reaktif oksijen radikallerinin neden olduğu hücresel düzeydeki hasarı onararak veya önleyerek bazı hastalıklarının önüne geçebilir veya ortaya çıkan sağlık sorununun daha hafif düzeyde seyretmesini sağlayabilir. Bu ürünlerden bazıları vücutta doğal yollarla üretilebilirken, bazı maddelerin beslenme yoluyla dışarıdan alınması gerekir. vücuda giren antioksidanlar serbest bir şekilde görev üstlenebileceği gibi; çeşitli protein ve enzimlerin yapısına katılarak da vücudu koruma fonksiyonunu gerçekleştirebilir.
Aynı zamanda, antioksidanlar vücutta iyon halde bulunan bazı maddelerin iyon yükünü değiştirerek bu maddelerin hücreler tarafından farklı şekilde kullanılmasını ve emilmesini de sağlayabilir.
Sıklıkla kullanılan antioksidan sistem destekleri;